U bent hier

Fred Omvlee: Popmuziek in de kerk

Sinds enkele jaren worden er in het hele land Top2000-kerkdiensten gehouden. Ds. Fred Omvlee staat aan de wieg van deze kerkdiensten met popmuziek en op zondag 9 december 2018 vertelt hij erover in Losser.

Hij schrijft: “Muziek is al sinds bijbelse tijden belangrijk in de kerk en voor de geloofsbeleving van mensen. Sinds pakweg 60 jaar is er popmuziek die haaks lijkt te staan op het evangelie. Natuurlijk is er muziek die niet past in de kerk, maar er is opmerkelijk veel muziek die spiritueel, religieus of ronduit christelijk is. Ook in mijn dagelijks werk als dominee bij de marine merken ik en mijn collega's dat popmuziek tijdens de bezinningsdiensten inspirerend werkt voor jonge mensen. Eén van de eerste popsterren, Elvis Presley, zong zelf het liefst gospels en was gelovig. Daarom houd ik als Elvis fan al sinds 2002 Elvis-kerkdiensten. Maar er zijn meer sporen van God en Jezus te vinden in de popmuziek: van Beatles tot U2, van Beach Boys tot Coldplay. Ik neem u deze middag mee door de popgeschiedenis en laat horen en zien hoe mooi deze muziek vaak geschikt is voor de kerk.”

 

Fred Omvlee (1965) is predikant namens de Protestantse Kerk bij de Koninklijke Marine. Van 2013-2016 was hij dominee van de internetkerk Mijn Kerk. Van daaruit startte hij in 2013 met de Top2000 dienst.

 

Waar: Protestantse kerk Losser

Wanneer: zondag 9 december 2018

Tijd: 15.00 uur

Toegang: € 6,00 (incl. een consumptie)

Kaarten bestellen kan via de website van de Protestantse Gemeente Losser.
Vanwege het beperkt aantal plaatsen geldt: vol is vol!
zondag, 9 december, 2018 - 15:00