U bent hier

Michelangelo en de Sixtijnse Kapel

Drs. Frederike Upmeijer
Eén van de beroemdste kapellen uit de westerse kunstgeschiedenis is de ‘Sixtijnse Kapel’ in Rome. De frescoschilderingen op de wanden en het plafond, die verhalen uitbeelden uit het leven van Mozes en van Christus tonen de groeiende en winnende macht van het pausdom in de tweede helft van de vijftiende eeuw.

Frederike Upmeijer zal o.a. aandacht schenken aan het werk van de schilders Perugini en Botticelli. Natuurlijk zal ook het plafond onder de loep genomen worden dat in de eerste jaren van de zestiende eeuw door Michelangelo Buonarotti geschilderd werd. Het scheppingsverhaal, met de beroemde scène van de schepping van Adam (zie de afbeelding op het omslag van dit boekje), zal uitgebreid worden besproken.

Frederike Upmeijer studeerde kunstgeschiedenis in Groningen en is sinds haar afstuderen freelance werkzaam. Zij geeft lezingen over uiteenlopende onderwerpen uit de kunstgeschiedenis. Zij geeft colleges filosofie en kunst voor de ‘School of Life’ en cursussen voor de ‘Vrije Academie’. Zij begeleidt met enige regelmaat reizen om kunst ter plekke te bespreken en te bekijken. Dit doet zij o.a. voor NRC Handelsblad en voor de ‘Vrije Academie’.

Waar: Protestantse kerk Losser
Wanneer: zondag 12 januari 2020
Tijd: 15.00 uur
Toegang: € 6,00 (incl. een consumptie)
Kaartverkoop Wilma ten Bolscher (053 538 3152) en ’s middags aan de kerk.

zondag, 12 januari, 2020 - 15:00 tot zondag, 1 augustus, 2021 - 07:34